Yemekli Düğün İçin Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Yemekli Düğün İçin Nelere Dikkat Etmelisiniz?
Yemekli Düğün İçin Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Yemekli düğün için nelere dikkat etmelisiniz; Öncelikle şunu kabul edelim, tamam herkes size bu mutlu gününüzde eşlik etmek, sevincinizi paylaşmak ve aldıkları hediyelerle çift olarak hayatınızın geri kalanında size destek olmak için düğününüze gelecek. Ancak düğün sonrası yapılacak konuşmaların ana konusu gelinin elbisesi ve düğün yemekleri nasıldı olacaktır. Eğer sizde yemekli bir düğün organizasyonu düzenlemeyi düşünüyorsanız davetli listenizi baştan aşağıya iyice kontrol etmenizi tavsiye ederiz.

Farklı yaş gruplarından konuklarınız olacaksa yemekli düğün için menünüzü bu yaş gruplarına hitap edecek yemekler ve içeceklerle oluşturmalısınız. Yaş dışında farklı dinlerden misafirleriniz düğününüzde size eşlik edecekse bazı inançlarda bazı yiyeceklerin hoş karşılanmadığını aklınızın bir köşesinde bulundurun. Müslümanların domuz eti yememesi gibi Hinduizm’de et, Ortodoks Hıristiyan’larda et ve balık ürünleri, Musevilerde bazı deniz ürünleri, domuz eti yenmemektedir. Tabii bu arada bu dinlere mensup olmayan ancak vejetaryen olan konuklarınızı da hesaba katmalısınız. Tüm bunlar konuklarınız için tercih meselesidir ancak sizin her duruma karşı tedbirli olmanızda yarar var.

Yemekli Düğün İçin Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Evet, düğün sizin düğününüz ve bir sürü para harcadınız ancak son noktada sizde düğününüze gelen konukların mutlu bir şekilde organizasyon ayrılmasını istersiniz. Yemeklerde çeşitlilik sunmak onları hoşnut kılmak açısından en kolay yollardan biridir.

Yemekli düğün organizasyonu için en kullanışlı uygulamalardan biri açık büfe düzenlemeleridir. Açık büfeler konuklarınızın istedikleri yemeklerden istedikleri kadar almasına olanak tanıdığı gibi servis personeli sayısını da azaltarak bütçenize katkıda bulunabilir. Açık büfe yemekli düğünler genellikle açık havada düzenlenen düğünler için tercih edilmektedir. Tabii mekanın büyüklüğüne açık büfenin sığacağı şekilde uygun olmalıdır. Atıştırmalık aperatif yiyecekler açık büfelerde sıklıkla kullanılan ve kokteyller sırasında yemesi kolay olan ve çatal bıçak gerektirmedikleri, kürdanla yenebildikleri için tercih edilmektedir.

Yemekler Hazırlanırken Nelere Dikkat Edilmeli

Konuklarınız muhtemelen düğününüz için yeni elbiseler, takımlar almış olacaktır. Onların yeni elbiselerinde leke olmamasını istiyorsanız fazla soslu, içerisinde çok sıvı bulunan yemekleri seçmemenizi öneririz. Düğün gününüzün konukların elbiselerindeki leke olarak hatırlanmasını istemeyiz. Tabii aynı tehlike tamamen beyazlar içerisinde bulunan gelin içinde geçerli. Hiç bir gelin gelinliğinin üzerinde yemek lekesi istemez.

Temalı Düğünlerde Yemek

Yemekli düğün için temalı bir organizasyon düşünüyorsanız servis yapılacak yiyecekleri de bu temaya uygun olarak seçebilirsiniz. Örneğin sahil kenarında bir mekandaysanız deniz ürünleri servisi yapılması uygun olabilir. Ya da bir kır düğünü organizasyonu yapacaksanız ızgara et menünüzde yer alabilir. Tüm bu yiyecekler masalara servis yapılabileceği gibi açık büfeye de yerleştirilebilir.

Catering Firması

Yemekli düğün için görüşeceğiniz catering firmalarına konuk sayısına göre fiyatın içine dahil ettikleri bir hizmet olup olmadığını sorabilirsiniz. Bazı catering firmaları anlaşmaya göre düğün pastasını sizden ekstra bir ücret talep etmeden anlaşmaya dahil etmektedir. Yemekli düğün fiyatları menünüzün çeşitliliğine ve konuklara sunulacak alkollü içeceklerin ne olduğuna göre çok geniş bir aralıkta değişebilmektedir.

Yemekli Düğün Organizasyonu

Düğün günü için seçeceğiniz yemeklere ve içeceklere karar vermeden önce internet üzerinden ve yakın çevrenizde araştırma yapabilirsiniz. Yemekli düğünler sırasında tercih edilen yemek ve içecekleri kendi katılmış olduğunuz düğünleri hatırlayarak, neyi sevip neyin gereksiz olduğunu düşündüğünüzü aklınıza getirip kaba taslak bir menü oluşturabilirsiniz. Düğün tarihinize göre mevsim sebzeleri ve meyvelerinden seçim yapabilirsiniz.

Yemekli Düğün Organizasyonu
Yemekli Düğün Organizasyonu

Göz önünde bulundurmanız gereken bir diğer nokta ise yemek düğün sırasında masaların oturma organizasyonları, davetlilerin doğru masalarda tanıdıkları konuklarla oturması. Bu sayede siz yanlarında olmadığınızda sohbet imkanı sağlayabilir ve yemeği daha keyifli bir hale getirebilirsiniz. Tabii masa süslemelerini de unutmayalım. Masa süslemeleri konukların rahat biçimde yemek yemesini ve birbirini görmesini engellemeyecek şekilde yapılmalıdır. Çiçeklerle ve mumlarla yapılan düzenlemeler masalara ferah bir görünüm kazandıracaktır.

Size diğer bir tavsiyemiz düğün günü öncesinde catering firmasına sipariş ettiğiniz ürünleri tatmanız ve tadını beğenmediniz yiyecek olursa alternatif ürünler ile değiştirmeniz ve alkollü içecek seçiminde tercih ettiğiniz markaları yemek ve içecek hizmeti alacağınız firmaya bildirmeniz. Bu noktada yemekli düğün organizasyonunda servis elemanı, aşçı ve diğer personel sayılarının tam olarak kaç olduğunu da öğrenebilirsiniz.

Yukarıda da anlatmaya çalıştığımız gibi yemek düğün düzenlemek pek çok önemli noktayı düşünerek, doğru yiyecekleri konuklarınıza sunmak açısından çok kolay olmayan bir iş. Hatta bu yazımızda yer vermediğimiz pek çok aksilik yaşanma olasılığı da bulunmakta. Ancak doğru ve alanında tecrübeli catering firması veya düğün organizasyon firması ile çalışırsanız tüm bu detayları tek tek sizin düşünmeniz gerekmeyecektir. Firmalar daha önceki deneyimlere göre sizleri yemek ve içecek seçimi, servis ve düzen konusunda yönlendirebilir.

Yazımızın sonunda yemekli düğün organizasyonu yazımızın özeti olarak da görülebilecek önemli noktaları aklınızda daha kolay kalması açısından maddeler halinde listeledik. Bu liste haricinde sizin de ekleyecek noktalar olacaktır. Telaşa gerek yok, yeterince zamanınız ve bu alanda yükü omuzlarınızdan alacak deneyimli firmalar mevcut.

Yemekli Düğün
Yemekli Düğün

Yemekli Düğün Düzenleme İçin Önemli Noktalar

  1. Davetli listesine göre yaş grupları, tercih edilmeyecek yiyecekler ve çocuklar için yiyeceklere karar verilmesi
  2. Alkollü ve alkolsüz içeceklerin ve markalarının seçilmesi
  3. Yemeğin servis elemanlarınca masaya getirilmesi ya da açık büfe yemek servisine karar verilmesi
  4. Yemeğin kaç öğünden oluşacağının belirlenmesi
  5. Düğün pastasını yemek hizmeti alacağınız firmanın verip veremeyeceğinin öğrenilmesi
  6. Masa süslemesi ve oturma düzeninin oluşturulması
  7. Düğün günü servisi yapılacak yemeklerden en az 10 gün önce tadılması ve gerekiyorsa değişiklerin yapılması
  8. Catering firması ile yemeklerin tam olarak kaçta servis yapılacağının belirlenmesi
  9. Sadece yemek servisi ve hazırlanması sırasında görev alacak personel sayısının belirlenmesi
  10. Düğün organizasyon ya da catering firmasıyla yaptığınız anlaşmanın detaylarının yer aldığı sözleşmenin imzalanması

Yemekli Düğün İçin Nelere Dikkat Etmelisiniz Ve Fiyatları Nelerdir?

Yemekli olarak düzenleyeceğiniz düğün organizasyonu etkinliğinizin fiyatı o gün şartlarında seçeceğiniz menüler ve diğer şeylere bağlı olarak değişkenlik gösterecektir.

Yorum yaz

Yorumlarınız Bizim İçin Çok Değerli! Lütfen Yorumlarınızı Bize Bildirin!

Bizi Arayın